Artistieke praktijk

Het beeldend atelier, een vrijplaats voor artistiek talent

In het  teken- en schilderatelier kan elke bezoeker creatief en artistiek bezig zijn, op eigen tempo en met zelfgekozen materiaal dat in het atelier voor handen is. Het atelier is een artistieke vrijplaats waar grote en kleine werken worden gemaakt, vaak direct en vinnig met kleur, soms traag en nauwgezet maar meestal met groots resultaat.

Zowel tekenen, schilderen als werken met klei komen aan bod.

 

Het teken- en schilderatelieratelier is toegankelijk op maandagvoormiddag, dinsdagnamiddag, woensdag en vrijdag.

De bezoekers respecteren zo goed als mogelijk de openingsuren van het atelier. Yasko zorgt voor de nodige ondersteuning en voorziet de deelnemers van het nodige materiaal. Er wordt regelmatig een overleg georganiseerd over het reilen en zeilen van de keramiek – en tekenateliers. Toekomstige projecten worden dan ook aangekondigd en besproken. Tentoonstellen is een mogelijkheid in en buiten Den Teirling,  mits afspraken en begeleiding.

Keramiek atelier
Op Maandag kan je deelnemen aan het keramiek onder leiding van onze deskundige Marleen. Zij leert je de kneepjes van het vak van vormen tot bakken.

The Rolling Dice, een muzikaal avontuur.

The Rolling Dice is de huisband van den Teirling sedert 10 jaar. Het repertoire bestaat uit Franse chansons,  Rock ’n Roll, disco, bossa nova, jazz, … Een heel gevarieerd repertoire maar vooral funky en kleurrijk, zoals de bandleden zelf. Elke keer wanneer ze optreden is het feest.

De Choux d’Ixelles zingen, zingen, zingen…

Elke week is er repetitie met het koor Choux d’Ixelles, dat zijn vaste stek in Den Teirling gevonden heeft.  Onder leiding van Jo Lesco leer je eenvoudige melodieën en meerstemmige liedjes van diverse origine: ritme en zang in een grote gemengde groep, zorgen voor ontspanning en plezier. Bij gelegenheid zijn er ook optredens .

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>